top of page

dermatolog bun oradea

dermatologie oradea dermatochirurgie oradea

Dermatochirurgia

dermatolog oradea botox oradea acid hialuronic oradea

Termenul de dermatochirurgie este folosit pentru intervențiile chirurgicale care interesează pielea, unghiile și mucoasele.

Din cauza bagajului genetic, expunerii la razele solare și a stilului de viață, unele persoane sunt predispuse apariției tumorilor cutanate. Sunt cuprinse toate leziunile pielii pentu care excizia chirurgicală este considerată preferabilă după examinarea de către medicul dermatolog: 

  1. tumorile benigne – poate fi vorba despre nevi care sunt majoritatea timpului benigni, dar este posibil ca unii dintre ei să evolueze spre malignitate (melanom). Sunt uneori excizați preventiv sau în scop estetic.

  2. leziunile maligne – cancerele de piele trebuiesc obligatoriu excizate cu margini de siguranță pentru a evita la maximum recidiva. Țesutul excizat este supus în mod sistematic unei examinări histo-patologice pentru a confirma diagnosticul clinic și a verifica dacă leziunea a fost îndepărtată în totalitate.

  3. leziunile „dubioase” – este câteodată dificil pentru medicul dermatolog de a fi formal asupra naturii benigne sau maligne a leziunii cutanate doar prin examinare clinică. Ablația chirurgicală are în această situație scopul de a fi urmată de exminarea histo-patologică de siguranță.  

  4. cicatricile vicioase – scopul exciziei unei cicatrici vicioase este de a o înlocui cu o cicatrice nouă, mai discretă și estetică.

Realizăm intervențiile în general în anestezie locală. Firele de sutură sunt îndepărtate la 7-14 zile după intervenție. In cazul leziunilor maligne se face urmărire (follow-up) semestrială sau periodică la indicația dermatologului.

bottom of page