top of page

dermatolog bun oradea

dermatologie oradea peeling oradea

Peeling chimic

dermatolog oradea dermatologie oradea peeling chimic oradea peeling oradea

Un peeling (abrazia chimică) constă în aplicarea pe piele a unui sau a mai multor produse active care provoacă exfolierea pielii, creând astfel regenerarea epidermului și stimularea dermului.

Există diferite tipuri de peeling pe care le propunem în funcție de indicații și rezultatele scontate. Trei intensități de peeling se deosebesc :

  1. Peeling superficial, care combate primele semne de îmbătrânire, uniformizeză tenul, atenuează ridurile fine, porii dilatați, este tratament complementar în acnee. Nu provoacă evicție socială.

  2. Peeling mediu, care realizează o veritabilă abraziune și poate distruge epidermul și partea superficială a dermului, dermul papilar. Este o arsură chimică controlată, în funcție de tipul de peeling, de concentrația sa și de durata de aplicare. Implică un timp de cicatrizare al pielii, perioadă în care este mai fragilă și necesită îngrijiri speciale. Cicatrizarea dermo-epidermică se face cu un grad de retracție cutanată, rezultând o piele mai întinsă. Il indicăm în caz de hiperpigmentări cutanate, elastoză solară, riduri superficiale până la medii, cicatrici și pori dilatați. Recomandăm prudență persoanelor care sunt predispuse cicatrizărilor vicioase, cu patologie cronică, cu dermatoze cronice, imunitate scăzută și fototip cutanat închis.

  3. Peeling-ul profund necesită anestezie generală și implicit spitalizare. Sunt peeling-uri cu fenoli.

bottom of page